Vrouwelijke lasser in de werkplaats

Vrouwelijke lasser in de werkplaats

Sarah Anceaux loopt sinds mei 2022 mee in de werkplaats bij Kraker Trailers als stagiaire Constructie bankmedewerker/lasser.

Hoe vond je deze stageplek?

Sarah: “Mijn moeder werkte vroeger als jobcoach. Ze heeft goede ervaringen met Kraker Trailers als stagebedrijf en beval Kraker Trailers aan.”

Hoe bevalt je stageperiode tot nu toe?

“Mijn stageperiode bevalt tot nu toe heel goed. De collega’s zijn behulpzaam en houden elkaar goed in de gaten. Daarnaast loopt mijn voorman regelmatig voorbij om te kijken of alles goed gaat en of iedereen op de juiste manier werkt. Vorige week mocht ik voor het eerst lassen. Mijn collega’s waren dik tevreden over mijn laskwaliteiten. Dat was mijn beste dag tot nu toe”, aldus Sarah.

Sarah is trots op haar werk, omdat ze een vrouwelijke lasser is en dat zie je niet veel. “Ik hou er van om met mijn handen te werken. Daarnaast is het stoer, zwaar en vooral leuk werk. Ik ga met een tevreden gevoel naar huis als ik gelast heb”, aldus Sarah.

Toekomstplannen

Sarah heeft een duidelijk doel voor ogen. Ze wil hierna eerst een niveau 1 opleiding volgen. Daarna wil ze de opleiding BBL Techniek gaan volgen op het Scalda. Ze hoopt dat ze tijdens deze opleidingen bij Kraker mag blijven leren en werken. Tot slot wil Sarah nog een 2-jarige opleiding volgen op de Zeeuwse Lassersschool.

Waarom beveel je Kraker Trailers aan bij medestudenten?

“Ik zou Kraker Trailers aanbevelen bij studenten die willen leren lassen, bouwen of monteren. Er hangt een goede werksfeer in de werkplaats en we hebben bewondering voor elkaar. Daarnaast lopen er collega’s met veel verschillende nationaliteiten rond. Hierdoor oefen ik tegelijkertijd ook mijn Engelse taal.”