Maatwerk trailers

Specialized trailers

LZV
LZV

Een Lang, Zwaar Voertuig (LZV) is een volumetrailer, voor transport van producten met een laag soortelijk gewicht. Een LZV wordt in Nederland ook wel EcoCombi genoemd, vanwege onder andere de lagere uitstoot door het minder aantal benodigde ritten. LZV's zijn alleen toegestaan op trajecten die door de overheid zijn aangewezen.

 

De voordelen van een LZV zijn

 • brandstofbesparing
 • minder bandenslijtage
 • lagere CO2-uitstoot
Schuifvloertrailer met bagging unit
Schuifvloertrailer met bagging unit

Vervoer je losgestorte veevoeders en ga je voor optimale efficiency? Kies dan voor een korte trailer met bagging unit, waarmee je gedoseerd je lading lost, terwijl deze tegelijk wordt geperst en verpakt in folie.

De voordelen van een schuifvloertrailer met bagging unit

 • snel en gedoseerd lossen
 • product wordt tijdens het lossen verpakt
 • geen productverlies tijdens het lossen

Meer lezen?

Schuifvloertrailer met hakselkast
Schuifvloertrailer met hakselkast

Voor het transport van compost en dek-aarde voor bijvoorbeeld champignonteelt wordt vaak een hakselkast gekozen, meestal samen met een transportband. De combinatie van beiden garandeert een zeer constante lossnelheid.

De voordelen van een schuifvloertrailer met hakselkast

 • compost wordt gedoseerd gelost
 • uiterst hygiënische manier van werken
 • zeer betrouwbaar en bedrijfszeker

Meer lezen?

Lang LKW volgens Duitse wetgeving
Lang LKW volgens Duitse wetgeving

Kraker trailers bouwt voor Duitse klanten extra lange moving floor trailers. Met 14,915 meter lengte past deze oplegger binnen de Duitse 'Lang LKW' afmetingen. De oplegger heeft een inhoud van meer dan 100 kubieke meter.

De LangLKW is een volumetrailer. Je vervoert er producten mee die veel volume, maar weinig gewicht hebben. Bijvoorbeeld houtsnippers en -zaagsel, pellets en plastic afval.

De voordelen van een Lang LKW

Met een standaard voertuig vervoer je 21,3t. Met de LZV of LangLKW neem je 2,4t méér mee. Omgerekend rij je op elke 10 ritten er eentje minder.

meer lezen?

Combi, truck with trailer
Combi, truck with trailer

Op vraag maakt Kraker ook combi's: bakwagens met een aanhanger beide laadbakken hebben een schuifvloer. Deze combi mag maximaal 18,75 m. lang zijn. De lichtgewicht aluminium schuifvloer aanhangwagens van Kraker zijn in combinatie met een Kraker truckopbouw een ideale oplossing voor het transport van losgestorte goederen, of stukgoed

De voordelen van een combi met schuifvloer

 • het totaal volume is hoger dan een oplegger
 • lossen op moeilijk bereikbare locaties in bijv een stad? Koppel de aanhanger af en rij verder met de bakwagen

Meer lezen?

Huckepack schuifvloertrailer voor multimodaal transport
Huckepack schuifvloertrailer voor multimodaal transport

Bij Huckepack-vervoer gaat de complete oplegger op transport. De trekker en de chauffeur gaan dan niet mee. Voor dit type vervoer heeft de trailer aangepaste luchtvering nodig. Op de trailer worden grijppunten gemaakt, zodat ze kraanbaar zijn. Ter hoogte van deze punten is de constructie versterkt. De trailer wordt op een zogenaamde “Taschenwagen” getakeld, met onder andere een uitsparing voor de wielen van de trailer.

 

Voordelen van Huckepack-transport

 • de CO2-uitstoot is bij transport per spoor aanzienlijk lager dan transport via de weg. De Europese Unie voert dan ook een stimuleringsbeleid als het gaat om multimodaal transport.
 • door het vaste schema vertrek- en aankomsttijden kan het vervoer nauwkeurig worden gepland.
 • onverwachte vertraging door bijvoorbeeld file is niet aan de orde.
Meer weten?


Meer weten over de mogelijkheden voor maatwerk schuifvloertrailers? Onze verkopers leggen het graag aan je uit. Laat je contactgegevens achter en we nemen contact met je op.

Neem contact op

Servicepartners


Onze servicepartners onderhouden en repareren jouw schuifvloertrailer. Zij zijn partner van onder andere Cargo Floor, BPW, SAF, Weweler, Jost, Valx en WABCO. Ze hebben de kennis, ervaring en de onderdelen in huis om jou snel en professioneel van dienst te zijn.

Vind uw servicepartner

Liever een standaard voertuig?